На бляскава церемония на Римския стадион връчиха наградите на Фондация “Енчо Керязов”

05 Юли 2020 15:31

На изключително стилна церемония снощи на Римския стадион в Пловдив бяха връчени годишните награди на Фондация "Енчо Керязов".

Музикантите и артистите от Опера Пловдив, музикален домакин на събитието, бяха подготвили бляскава програма с участието на сопраните Евгения Ралчева и Светлана Иванова, пловдивските млади таланти Борис Биков и Георги Грозев - лауреати на Фондация "Енчо Керязов" и Юлия Йорданова - Керана, позната на зрителите с изключителното си превъплъщение в ролята на Евита в едноименния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър и участието си до финала на „Гласът на България“. Най-шумната и весела група от състава на Оркестъра на Операта - тази на духовите инструменти, разположена на терасата на Римския стадион, зареди публиката с много настроение по време на награждаването.  Водещи на церемонията бяха Лили Бързева и певецът Орлин Павлов, които внесоха допълнителен чар с емоциите си и чувството си за хумор.

Състезателните категории, в които се надпреварваха децата са три  - „Изкуство”, „Образование” и „Спорт”. Комисия от седем души, съставена от известни общественици и дейци, разглеждат кандидатурите и избират номинирани и победители в съответните категории.

Номинираните талантливи деца и младежи във всяка категория получават плакет и грамота на Фондацията, както и награди от партньорите ѝ. Победителите във всяка категория получават дизайнерска статуетка, почетен диплом и парична премия за финансиране на тяхно участие в избран конкурс или състезание. Присъждат се и наградите „Личност на годината” и „Дарител на годината”, „Спортисти с физически увреждания“.

На събитието освен номинираните, техните преподаватели, ментори и близки хора, присъстваха множество известни личности, разположени в специални сепарета, сред които телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян – член на УС на фондация „Енчо Керязов”, кмета на гр. Ямбол,  тъй като община Ямбол е традиционен главен съорганизатор, големият български спортист Армен Назарян и много други.

От страна на Община Пловдив, участник в церемонията бе заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който връчи една специална награда – чек на стойност 1000 лева от името на Кмета Здравко Димитров. Неин получател стана Юлиан Йосифов Станчев – ученик в 9-ти клас  на Национално училище за музикално и танцово изкуство  "Добрин Петков" гр. Пловдив, който бе един от тримата номинирани в Категория Изкуство.

Юлиан свири на класическа китара. През 2019 г. има награди на Международен фестивал на китарата, Плевен; Международен конкурс за класическа китара „Академик Марин Големинов“, Кюстендил; Международен конкурс за млади изпълнители на класически инструменти 2019, гр. Перник; Международен конкурс за класическа музика “eMuse 2019”, гр. Атина, Гърция. Младият китарист има многобройни концертни изяви, много от които са свързани с благотворителни каузи. Солист е на Симфониета Враца. На празника на Европа – 9 май 2018 г., като солист на камерен оркестър Хасково, Юлиан Станчев реализира премиерно за България изпълнение на концерт за китара и оркестър от Джон Бастон. Участва в майсторски класове на световно изявени китаристи. Стипендиант на Министерството на културата на Република България.

Юлиан сподели: „Амбициите ми са свързани с музиката – концерти на световни сцени, победи в престижни конкурси, съвместно музициране с изтъкнати инструменталисти. Имам мечта да изпълня моето любимо „Танго Ен Скай“ със световноизвестния виолончелист Степан Хаусер и да бъда солист на най-добрите оркестри в света. Любимите ми занимания в свободното време са фитнес на открито, волейбол, плуване, туризъм. Обичам да слушам музика и да танцувам.

Благодарен съм, че имам възможност да участвам в благотворителни каузи в помощ на деца в нужда. Вярвам, че музиката ми ще помогне Светът да бъде по-добро място за живот без войни и насилие, без болести и посегателства върху природата. Искам да кажа на моите връстници: „Вярвайте в себе си и преследвайте своята цел, без значение колко трудно постижима е тя!“

„Успяхме! Деветите годишни награди на Фондация “Енчо Керязов” се случиха на Римския стадион в Пловдив, в присъствието на най-мечтаната публика на света – приятели, партньори и съмишленици на нашата увереност, че Благотворителността осмисля успеха!

Благотворителността не е даване на милостиня! Да правиш добро е философията, без която животът ни губи смисъл. Да дадеш опора и надежда на изгряващия талант, че неговият устрем има огромно значение за бъдещето на стотици хора, които след години ще черпят сила и надежда от него за своя устрем напред, за това си заслужава да се работи!

Благодаря на всички наши партньори, с които вече девет години споделяме общите си мечти за бъдещето на нашите деца и на България. Ще продължим да го правим и да растем заедно с новото поколение, което за щастие ще надмине нашите таланти и постижения!

Благодаря на екипа на Държавна Опера – Пловдив и на директора доц. Нина Найденова, че с толкова ентусиазъм и радост приеха домакинството на Деветите годишни награди и специално за нас създадоха концерта в чест на номинираните деца! Аз вярвам, че в един от най-старите центрове на българската култура, ние намерихме партньор за години напред!“ сподели самият Енчо Керязов, който не можеше да скрие огромното си вълнение по  време на церемонията.

През следващата 2021-ва,  Годишните награди на Фондация “Енчо Керязов“ ще честват и своя 10-годишен юбилей.

Main Menu