Областният управител Дани Каназирева се срещна с италианския посланик Н. Пр. Джузепина Дзара

25 Фев 2021 18:50

 

 

Областният управител Дани Каназирева посрещна посланикът на Република Италия в България Нейно Превъзходителство г-жа Джузепина Дзара. Тя е на първото си официално посещение от встъпването си в длъжност и беше придружена от почетния консул на Република Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо. На срещата присъстваха и тримата заместник – областни управители –Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин.

 

Каназирева представи Пловдивска област, богатото й природно и културно-историческо наследство, възможностите за развитие на икономиката, бизнеса и туризма.

 

„Пловдивска област е една от най-бързо развиващите се, а Пловдив е най-красивият град. Гордеем се с уникалното ни историческо и културно наследство и признание за това бе избирането на града за Европейска столица на културата през 2019. Пловдив е и университетски град, а МУ е един от най-добрите в България “, посочи Каназирева. Тя отбеляза още, че поминък на част от общините е туризмът.

 

Нейно Превъзходителство отбеляза, че денят и е бил пълен, провела е много срещи и е останала с отлични впечатления. „Връщам се в България след 25 години, тя е много променена, но в същността си е същата“, каза Н. Пр. г-жа Джузепина Дзара. Тя отбеляза, че в Пловдив има големи групи италианци, което помага да представят Италия с нейната култура, наследство и традиции.

В края на срещата те заявиха, че ще продължат да си сътрудничат и да развиват партньорските отношения. Размениха и подаръци.