ЗВЕЗДИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА С ГРАНДИОЗНО ШОУ ЗА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА БГ РАДИО

18 Юли 2021 15:21

 

Звездите на българската поп и рок музика изпълниха зала „Колодрума“ и зарадваха своите фенове с любими и нови песни.
Шоуто бе открито с компилация от хитове на дуета Дони и Момчил, изпълнени от популярни изпълнители – Миро, Михаела Филева, Керана, Михаела Маринова, Графа, Поли Генова, Нети, с които публиката запя великолепния „Страхотен ден“. Зрителите видяха за първи път най-новите песни на своите идоли. Сред тях последният хит „Бързаш – няма време“ на фантастичния Миро, който бе посрещнат с възторг от публиката и чието участие бе съпроводено с уникална визия, ефекти и балет в стил 60-те години. Своя дебют на парчета направиха и Любо Киров, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Папи Ханс, 4 Magic, Pavell & Venci Venc, Дара, Михаела Маринова, Графа, Wosh MC, Fееl, Михаела Филева, Виктория и СкандаУ.
Повече от 20 хиляди слушатели на радиото бяха дали своя вот за избор на най-добрите български песни, изпълнители, клипове. Статуетката за „БГ дебют“ отиде при пловдивските изпълнители Керана и „Космонавтите“. Тото грабна 4 статуетки на БГ наградите – за БГ изпълнител на годината, за дует заедно със своя колега Лъчо от СкандаУ, за комбинация и за видеоклипа на Валери Милев за песента „Заедно“ със Слави и „Ку-ку бенд“. Той определи като „Шампионска лига на българската музика“ наградите на БГ радио. Михаела Маринова спечели статуетка с песента „Стъпка напред“ в категория „БГ албум“. За БГ изпълнителка призът бе присъден на Поли Генова. Признание за таланта си получи поп идолът Миро, който бе удостоен с наградата „БГ изпълнител“. Той грабна и приза „БГ текст“ за хита „Очите“ – песен, която дори и без видеоклип спечели над 3 милиона зрители в интернет. „Във време на глобално разделение повече от всякога се нуждаем от това да сме обединени като нация, като хора, като християни. Благодаря ви БГ радио, за 20 години, в които правите за българската култура повече от всяка културна държавна институция, всяко министерство или всеки меценат. Благодаря ви за 20-те години обединение! Благодаря ви, слушатели на БГ радио, за високите критерии! За вас думите, посланията, качеството имат значение. Благодаря ви! Думите са важни. Думите дават смисъл. В думите има власт“, заяви от сцената Миро. За „БГ група“ наградата заслужено отиде при рок легендите БТР. Младата звезда Виктория Георгиева, която представи България на „Евровизия“, спечели статуетка за БГ посланик.
По традиция БГ радио връчва и приза за вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова, която е символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година наградата бе присъдена на любимата на поколения българи група „Тоника“, която години радва публиката с десетките хитове на композитора Стефан Диомов. Те изпълниха някои от емблематичните си и обичани от меломаните песни.
Зала „Колодрума“ бе за първи път домакин на Годишните награди на БГ радио. Водещи на церемонията бяха Део и Поли Генова, която на 30 юли ще представи своя концерт на Античния театър в Пловдив. Церемонията на Годишните награди на БГ радио се реализира с подкрепата на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2021 и спонсори. Тази вечер ще се излъчи в ефира на Нова телевизия.

Според вота на 23 000 слушатели на БГ Радио бяха отличени:

БГ Текст - „Очите“ – Миро
БГ Албум - “Стъпка напред” - Михаела Маринова
БГ Изпълнител - ToTo H
БГ Изпълнителка - Поли Генова
БГ Дуо/Трио/Вокална група – СкандаУ
БГ Дебют – Керана и космонавтите
БГ Видеоклип - “Заедно - Слави, ToTo H и Ку-Ку Бенд; реж. Валери Милев
БГ Комбинация - Слави, ToTo H и Ку-Ку Бенд
БГ Песен - “Очите” - Миро
БГ Група - Б.Т.Р.
БГ Вдъхновение „Ана Мария Тонкова“ – Тоника СВ и Стефан Диомов
БГ Посланик - Виктория

 

Автор: Екатерина Кючукова

Main Menu