Турнир по стрелна с лък в първия уикенд на декември

18 Ное 2021 12:51

 

На 4 и 5 декември 2021 г. в Палата № 7 на Международен панаир Пловдив ще се проведе турнир по стрелба с лък. Събитието е част от спортния календар на Българската федерация по стрелба с лък и след 10 години градът на тепетата отново е домакин. Организатор на турнира е пловдивският клуб „Титан“.

Състезанието на закрито се провежда на дистанция 18 метра. Освен традиционните стилове „Компаунд“ и „Рекърв“, за първи път в отделна дивизия ще бъде включена и дисциплината „Гол лък“. Турнирът ще бъде уважен от спортни клубове от цялата страна, а програмата включва възрастовите категории „Мъже/жени“, „Mладежи/девойки”, „Кадети/кадетки“.

Организаторът на турнира - Спортен клуб по стрелба с лък „Титан“, е основан през 2020 г. в Пловдив. Въпреки кратката си история, в клуба тренират състезатели с високи спортни постижения и престижни титли. Сред тях има и републикански шампиони, носители на званието „Майстор на спорта“ и „Кандидат-майстор на спорта“. Благодарение на отличното си представяне и нескончаем спортен хъс, двама от членовете на СК „Титан“ са част от състава на Националния отбор на България в категория „Компаунд – мъже“. Именно те ще представят страната ни на предстоящото Европейско първенство Grand Prix, което за първи път ще бъде проведено в Пловдив през летния сезон на 2022 г.

Main Menu