Печат на тази страница

30 са победителите в конкурса „Мисли зелено, събирай разделно“

05 Дек 2021 15:32

Ясни са имената на победителите в конкурса на тема „Мисли зелено, събирай разделно“, посветен на Европейската седмица за намаляване на отпадъците. От постъпилите над 300 рисунки на ученици от 1 до 12 клас, авторитетното жури излъчи шестима победители и определи още 24 поощрителни награди.

Конкурсът се организира от Община Пловдив, съвместно с организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак“ АД и „Екопак“ АД, които осигуриха всички награди. Той има за цел да поощри отговорното отношение на подрастващите към опазване на природата и да насърчи „зеленото“ мислене.

Двамата участници, които са класирани на първо място, ще получат дрон. Наградата за второ място е екшън камера, а за тези на трето – електронна книга. За останалите 24 отличени има поощрителни награди, сред които принадлежности за рисуване, тениски, тефтери.

Кампанията приключва утре с изложба в Дома на културата "Борис Христов" с над 70 рисунки, които носят силно послание за чист и зелен град в един хармоничен свят. Откриването ще стане в 16 часа във фоайето на втория етаж с участието на   зам.-кмета по екология Анести Тимчев, зам.-кмета по култура Пламен Панов и представители на „Булекопак“ АД и „Екопак“ АД.  Заради епидемиологичните мерки на събитието са поканени само отличените ученици и техните ръководители, както и представителите на пловдивските медии.  Изложбата ще  може да бъде разгледана от 6 до 13 декември 2021 г.

Децата ни дават прекрасен урок и техният глас трябва да бъде чут, споделиха организаторите, които замислят и много нови еко инициативи.    

Пълният списък на наградените и съставът на журито можете да откриете ТУК

Main Menu