Родственици получиха отличието „Почетен гражданин на град Пловдив” на проф. Мурджев

21 Дек 2021 10:16

 

На днешното заседание на Общински съвет председателят инж. Александър Държиков и кметът на град Пловдив Здравко Димитров заедно връчиха най-високото отличие на град Пловдив "Почетен гражданин на град Пловдив" на близките на проф. Красимир Мурджев. Общински съвет – Пловдив единодушно удостои проф. Мурджев с  почетното отличие със свое решение № 352 от 23.11.2021г., което бе гласувано във връзка че с безспорния му принос в обществения живот, научните изследвания, здравеопазването и образованието и дейността му приживе, неразривно свързана с обществения живот на града.
„Проф. Мурджев бе безспорен авторитет и активен участник в обществения живот на Пловдив, изживявайки своя живот достойно и за пример, заяви в началото на церемонията председателят на Общински съвет инж. Държиков. След това инж. Държиков изчете и връчи удостоверението по образец, поставено в рамка, а кметът на града Димитров връчи на близките на проф. Мурджев почетния знак с герба на града с лента, символизираща знамето на град Пловдив .
Благодаря на всички за гласуваното признание, което вярвам е било не само заради безспорния авторитет и деен общественик, който беше моят съпруг, а вярвам и заради човека Красимир Мурджев – толерантен, с много силно присъствие, диалогичен. Краси нямаше привилегията да остарее, но обичаше да казва, че никой не знае колко време му е отредено на земята, но всеки може да избере как да го използва и какво да направи. Той направи своя избор, отдавайки си на идеи, на каузи, на хората, за Пловдив, заяви пред съветниците в емоционалното си обръщение вдовицата на проф. Мурджев.
Искам да благодаря от сърце на всички вас, гласували това отличие да бъде присъдено на баща ми. Той работеше за хората и единодушното решение, с което му е присъдено доказва каква силна фигура беше той, заяви пред съветниците синът на проф. Мурджев.

Main Menu