ОП "Градини и паркове" се похвали с новата техника

05 Ян 2022 12:10

В базата на ОП "Градини и паркове“ беше представена новозакупената техника на предприятието от директорът на предприятието Веселин Козарев, кмета Здравко Димитров и зам.-кмета Анести Тимчев

Закупени са 6 големи камиона, 2 буса за превоз на работници, 3 вишки, които са на 9-10 години на стойност 570 000 лв. без ДДС. Освен това са взети биодробилки, тракторни косачки, шредер, моторни косачки, храстореза, моторни триона, телескопични резачки за клони за 260 000 лв. без ДДС.

 

Кметът Здравко Димитров заяви, че няма как предприятието да предоставя качествени услуги със стара техника. До месец предстои да се обяви нова обществена поръчка за нови машини за двете комунални предприятия "Градини и паркове" и "Чистота".

Зам.-кметът Анести Тимчев допълни, че ОП "Чистота" също ще получи 1 милион за техника. Отделно от това за "Градини и паркове" и "Чистота" са предвидени 9.9 милиона лева от 40-милиония заем от Фонда за устойчиви градове. От сумата 2.5 млн. лв. ще се използват за осъвременяване на базата, а всяко от двете предприятия ще получи по около 3 милиона лева за техника.

Main Menu