Представиха първата част на филма “От черната дъска до хромбука” - историята на СУ “Св. св. Кирил и Методий”

20 Ян 2022 15:20

Представиха първата част на филма “От черната дъска до хромбука” - историята на СУ “Св. св. Кирил и Методий” - гр. Пловдив, което чества своята 50-годишнина.

Като част от програмата, с която ще бъде чествана 50-годишнината на училището, е изготвен юбилеен филм от пет части - по една част, посветена на всяко десетилетие. За изработването на всяка част са използвани снимки, видео материали и автентични текстове от архивите на училището, така че да бъдат отразени духът и стилът на всяко десетилетие. 

Основна задача при изготвянето на филма бе голяма част от настоящите ученици да се включат в изследването на архивните документи, за да може на практика да осъзнаят и осмислят, че настоящето е обосновано от миналото и действията ни днес определят бъдещето. 

Създаването на филма е плод на усилията на целия училищен екип, като идеята, режисурата, заснемането, техническото и художественото изпълнение са на Марин Вулджев - учител по практика в специалност “Рекламна графика”, хореографа Боян Алексиев - учител по практика в специалност “Български танци”, и на директора Таня Николова.

Всяка от частите ще бъде излъчвана последователно в месеците от януари до май 2022 г. на страниците на СУ “Св. св. Кирил и Методий”, на Професия “Дизайнер”, СУ “Св. св. Кирил и Методий” - Пловдив и на Професия “Танцьор”, СУ “Св. св. Кирил и Методий” - Пловдив във Фейсбук, в официалния канал на училището в YouTube, както  и на сайта на СУ “Св. св. Кирил и Методий” - www.ecoschoolplovdiv.bg

Целият филм за историята на училището ще бъде излъчен на 11 май 2022 г. в Драматичен театър - Пловдив, където ще се представи и тържествен спектакъл от учениците по случай 50-годишнината на училището.

СУ “Св. св. Кирил и Методий” - Пловдив е иновативно и Референтно Гугъл училище. Обучението в начален етап от I до IV клас се извършва в модерна среда по метода на Монтесори. В прогимназиален етап за учениците от V до VII клас училището залага на проектно базирано обучение, разширена подготовка по математика, български език и литература, хореография и изобразително изкуство. В гимназиален етап училището се е специализирало в професионалното обучение от направление Изкуства с утвърдили се вече две професии - професия “Дизайнер”, специалност: “Рекламна графика”, и професия “Танцьор”, специалност: “Български танци”. 

Училището е известно с многобройните си и разнообразни извънкласни форми, които дават възможност на всеки ученик да развие пълноценно своя потенциал. 

Линк към клипа: https://youtu.be/szg7QBsy_Xc

Main Menu