Пловдивчани на протест под наслов „Да спасим Гребната база от презастрояване!"

27 Ян 2022 11:54

В събота (29.01.2022г.) от 11:00 ч. пред кулата на Гребната база ще се проведе протест под надслов "Да спасим Гребната база от презастрояване!".

Община Пловдив публикува на сайта си "Годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2022 г."

Един от предвидените имоти, определен за концесия, е "Световен гребен спортен център с парк за водни атракции, отдих и риболов“ - Съществуващ олимпийски канал и Гребна база в ПИ 56784.510.295, община Пловдив, Пловдив, район Западен, "Парк отдих и култура", НТП За водна спортна база, стар номер 510.295, квартал 1-нов, парцел част от III - гребен олимпийски канал, съоръжения, зеленина и общ. обсл. дейности. Предмет на концесията – строителство и услуги (Втори гребен канал), както и други имоти от "Парк отдих и култура".

Това предизвика недоволство сред някои пловдивчани. Освен свободното изразяване на мнение по отношение на концесията, организаторът приканва всеки, който е загрижен за съдбата на Гребната база, да се присъедини. Освен това, всеки, който желае, може да се включи в събирането на строителните отпадъци, разхвърляни безразборно в зелените площи около Гребния канал. Организаторът е осигурил превоз за извозване на събраните строителни и битови отпадъци.

Main Menu