Отварят улица „Васил Левски“ преди тържествата на абитуриентите

11 Май 2022 16:21

 

Улица „Васил Левски“, която се ремонтира в участъка от улица „Оборище“ до площад „Сливница“, ще бъде обновена и отворена преди тържествата на абитуриентите от випуск 2022. В това се увери заместник кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев, който за пореден път инспектира как вървят ремонтните дейности. Изпълнителите вече са сложили ограничителните бордюри, полагат и тротоарната настилка от западната страна на платното.

„Основата на платното вече е сложена и сега се трамбова. След нея ще бъдат положени и необходимите пластове асфалт и улицата ще бъде отворена за движение за празненствата на завършващите. Строителите поеха ангажимент по улицата да може да се преминава за абитуриентските балове след десетина дни. Улица „Васил Левски“ води към един от големите хотели в града, в близост е и друг емблематичен хотел, където по традиция се провеждат балове. Затова и кметът Здравко Димитров пое ангажимент да бъде пуснато движението до 20 май и исках да се уверя на място, че това ще бъде спазено“, коментира при проверката Пламен Райчев.

Изпълнителите на ремонтните дейности ще завършат в срок и улица „Полковник Бонев“, където също бяха подменени водопроводните и канализационни тръби, а веднага след като тържествата отминат, ще започне работа по полагане на тротоарна настилка и от източната страна на платното на „Васил Левски“.

По изричното настояване на кмета Здравко Димитров ще бъде обновен и площад „Сливница“ пред Гранд хотел „Пловдив“, въпреки че не попада в обхвата на проекта, но ще бъде изпълнен със средства от общинския бюджет.

Main Menu