Общинските съветници „кастрираха“ пловдивчаните с репродуктивни проблеми

17 Сеп 2022 12:34

 

 

Предложението на групата на ВМРО за отпаднат дискриминационните ограничения относно клиниките, в които да се осъществяват лечебно- диагностични дейности на пловдивските семейства и жени без партньор с репродуктивни проблеми бе отхвърлено от мнозинството общински съветници без ясна и смислена аргументация.

Решението беше посрещнато с негодувание от съветниците на ВМРО. По думите на д-р Иван Црънчев, е тъжно, че в държава член на Европейския съюз в 21 век, може по-толкова безочлив начин да бъдат потъпкани основни човешки права и свободен избор.

„Още по- парадоксално е, че пламенните защитници на тези ограничения са представители на партия , която гръмко се зове Демократична“ – допълни д-р Црънчев.

„Искахме да спасим всички тези достатъчно изстрадали хора от безсмислената клопка на ограниченията относно клиники, в които те да осъществяват своите лечебно-диагностични дейности, а именно Община Пловдив да обезщетява изразходваните от тях средства за лечение във всички клиники из цялата страна, без да взима под внимание тяхната териториална уседналост.“- аргументират се съветниците на ВМРО.

Стефан Послийски заяви, че не е очаквал и по този въпрос да има политиканстване от страна на съветниците. „ВМРО винаги се е борело и винаги ще се бори за повече деца в България! Жалкото е, че потърпевшите остават отново пловдивчани, в плен на скрити политически интереси!“- заключи председателят на групата на ВМРО в ОбС-Пловдив.

Добрата новина от последното редовно заседание на местния парламент в Пловдив е, че предложението на ВМРО за изменение и допълнение на Наредбата за началния размер на наемите на общинските имоти бе приета без дебат. Предложението е съгласувано и взето предвид становището на различни културни институции, сред които Регионалната занаятчийска камара-Пловдив и майстори- занаятчии, нейни членове.

Main Menu