10 000 лв. за ремонт на изпочупени спирки в Пловдив от началото на годината

07 Дек 2022 11:32

Нов вид вандализъм отчитат в Пловдив - зачестяват случаите със счупени спирки, обясни Юлиян Пейнов от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта", цитиран от Нова телевизия

475 са спирките на обществения транспорт в града. Те са отдадени на концесия.

"Щетите са в размер на хиляди левове. 10 000 лв. са дадени за поправка на спирките от началото на годината, по информация на концесионера. От началото на годината 224 сигнала за изпочупени спирки са обработени", посочи Пейнов.

"Постоянно сме в контакт с фирмата концесионер, уведомяваме ги поетапно за сигналите. Ноември са обработени над 10 сигнала за вандализъм с неизвестни извършители. Най-често се чупят стъклата, те са триплексови, не могат да нарянят граждани. Чупят се напоследък и покриви от конструкция", каза още той.

"Последният извършител е 33-годишен пловдивчанин. Все си мисля, че това са младежи в късните часове на денонощието", обясни Юлиян Пейнов.

Първоначално вандализмът бил наблюдавам в крайните квартали, но вече има случаи и в централните части на Пловдив. "Опитваме се да въведем видеонаблюдение, в района, където сме въвели, са намалели нападенията", заяви той.