Зико: Общината няма да дава повече пари за стадионите. Ще търсим друг вариант

06 Фев 2023 13:30

Здравко Димитров ще оттегли предложението си за допълнително финансиране на строителството на стадион "Христо Ботев" с 22,5 млн. лева. Това заяви той днес. Той каза, че Общината повече пари за стадионите няма да дава и ще се търси друг вариант на финансиране. Димитров каза, че всеки път предлага собственикът на Ботев да даде пари за довършването на стадиона, а след това парите да се преспаднат от наема и подръжката на съоръжението, но за сега няма такава воля от страна на ръководството на канарчетата.

 

"Още от началото беше ясно, че отпуснатите пари няма да стигнат за двата стадиона. Дадохме ги за добро – и за едните, и за другите. За да имат стадиони. И трябва да имат стадиони, трябва да се довършат. Но ситуацията е такава – община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Няма как, имаме и други обекти – детски градини, училища, улици, булеварди, водни проекти. Ние ще потопим общината, абсурд е.", каза Зико.

Ще видим как ще ги завършваме. А и виждам, че Тотев вече ги събира. Аз го приветствам това – нека да ги събира феновете и заедно да търсим пари за стадионите. Дори направих предложението за разсрочване за 3 години. Това беше съгласувано с г-н Борисов. Но при тази ситуация – няма как, не виждам. Обаждат ми се и други пловдивчани – казват ми: имаме училища, култура, детски школи, не са само стадионите. Привествам Иван Тотев – нека да се вижда с тях, а не да ги настройва срещу мен. Знаех за срещите на феновете в хотел "Империал". Тия митинги, които правеха - то всичко е инсценирано всичко. Трябват 6 млн., за да започнат да се играят мачове на стадион "Христо Ботев". Това е първият етап. Няма откъде да извадя парите за цялото завършване. И на мен ми е мило, и аз искам да бъдат завършени, но това е положението.", каза Димитров.

 

Министерството на младежта и спорта е отказало финансова помощ за довършването на стадион "Христо Ботев" и Локомотив . Писмото е пристигнало преди дни, съобщи заместник-кметът по финанси Величко Родопски, който днес показа писмото от министър Весела Лечева.

В него пише, че е хубаво стадионите да бъдат довършени, но се уточнява, че на този етап Министерството на младежта и спорта няма такава средства в бюджета.

Main Menu