Още кадрови промени в Община Пловдив

20 Ное 2023 16:16

 

Николай Бухалов ще бъде заместник-кмет на Пловдив с ресор „Социални дейности, младежки политики и спорт“.

Николай Бухалов е от квотата на „Кауза България“ и заменя Георги Титюков. Той е единственият български спортист с два златни медала от едни олимпийски игри.

Инжeнер Тошо Пашов от днес поема ресорите строителство, устройство на територията и общинска собственост.

Инж. Пашов е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия, а в Община Пловдив е от 1993 г. В продължение на 11 години е бил в частния бизнес, а през последните 12 години е заместник-кмет в район "Централен“.

Работи по десетки ключови за града проекти, сред които строителството на надлез "Родопи“, реконструкцията на бул. "България“ , на Дондуковата градина, реставрацията на сградата на Хуманитарната гимназия и други.

Главният архитект на „Тракия“ Яна Желязкова става временно изпълняващ длъжността главен архитект на Пловдив. Тя е завършила архитектура във Франция и е работила в админстрацията на „Тракия“ от първия мандат на Костадин Димитров като районен кмет. За този пост предстои да се обяви конкурс.

Трета промяна е на дирекции "Стопански дейности", където Юлия Стоянова се завръща директорското място. Тя заемаше тази длъжност в мандат 2012 - 2019 г.