Печат на тази страница

Следи от насилие по тялото на починало дете от Пловдив

28 Фев 2024 18:43

Откриха следи от изгаряне с цигари и удари с колан по тялото на 2-годишната Севда от Пловдив. Това стана ясно по време на разпита на вещите лица, изготвили експертизите, предаде "24 часа". Детето беше настанено в болница през септември с черепно-мозъчна травма, разкъсвания на белия дроб, множество синини и ухапвания. 3 седмици по-късно почина.

Според д-р Павел Тимонов в случая се наблюдавал Синдром на малтретираното дете. За това трябвало да има няколко фактора, сред които травмата да е настъпила без свидетели и обясненията да не съвпадат с находката. В показанията си Михайлова обяснява, че детето е паднало от спалнята, без никой да го види. Жената е казала още, че е хапала Севда по бузата, за да я свести, но лекарите са открили следи от зъби и по тялото, които са с по-стара давност.

Осиновителката е обвинена в умишлено убийство на лице в безпомощно състояние в условията на домашно насилие. Пред съда много съседи и познати на жената посочиха, че тя се грижела сама за момиченцето, но се справяла. Дъщеря ѝ винаги била добре облечена, нахранена и изглеждала щастливо дете.

Пред съда Михайлова категорично отрече да е била или хапала момиченцето. И поясни, че дни преди инцидента върху Севда паднали метални столове. Оттогава имала синини по крака. По делото предстои изслушването на още трима свидетели, които днес не бяха редовно призовани.

Свързани статии (по етикет)