БСП - Пловдив с декларация срещу показния арест на Златомир Дьовленски

09 Юли 2024 10:10

След вчерашния арест на председателя на Национално движение "Русофили"- Пловдив Златомир Дьовленски за разпространение на държавна тайна, днес Градски съвет на БСП - Пловдив излезе с декларация.

Ето и декларацията:

Във връзка с показния арест от 08.07.2024 г., Градски съвет на БСП - Пловдив изказва своята пълна подкрепа за Златомир Дьовленски - председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив и член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП в града.

Златомир Дьовленски е доказан експерт в сферата на европейските проекти. Длъжността, която заема, не е свързана с достъп до класифицирана информация и в тази връзка считаме, че извършеният на 08.07.2024 г. арест е поръчка по изцяло политически причини.

Обезпокоени сме, че подобни показни действия доказват, че България е полицейска държава, в която няма свобода на словото и действията. Показният арест свидетелства, че никой български гражданин не е защитен от насилствено нахлуване в дома му от страна на "правозащитните" органи.

Всеки член на Българската социалистическа партия е родолюбив и отговорен за националната сигурност и териториална цялост на Република България. Тълкуваме всякакви обвинения в "държавна измяна" като политическа атака и остро се противопоставяме на подобни прийоми до представяне на неопровержими доказателства от страна на Съдебната власт.

ГС на БСП - Пловдив застава зад гражданските права и свободи, и декларира своята подкрепа за Златомир Дьовленски.