Спасителна акция на район Централен по премахване на дърво, причиняващо инциденти

31 Авг 2020 09:07

 

Спасителна акция на район „Централен“ по премахване на саморасло дърво, причиняващо инциденти се проведе по молба на живеещите на ул. „Леонардо да Винчи“ 59. Смокиня, която е израснала пред входа на жилищния блок от няколко години създава проблеми на хората, които преминават под нея.
„Много сме благодарни за бързата реакция и спасителната акция по отстраняване на самораслата смокиня пред входа ни, заради чиито окапали плодове няколко съседа пострадаха. От години се случват множество инциденти пред входа ни“, каза Кирилка Симеонова. Тя сподели, че преди три години техен съсед се е подхлъзнал на окапалите плодове от смокинята и сериозно е пострадал. Подобен инцидент се е случил с нея преди две седмици, но благодарение, че се е намирала в близост до стената на блока, е успяла да се изправи. От северната част на дървото са позиционирани трафопост и хидрофор, при чиито ремонти самораслото дърво също е създавало проблеми. „Самите плодове не могат да се берат, защото стволът и короната на дървото са огромни и само капят пред входа и създават проблеми за живеещите във входа и преминаващите през него“, коментира Симеонова.
Преди две години домоуправителят на входа, в който живеят 44 семейства, е пуснал молба за отстраняване на смокинята в ОП „Паркове и градини“, но без резултат. Последвала е и втора молба на съсед от същия вход с приложена подписка от живеещите в блока, но отново остава без отговор. След като подава заявление в район „Централен“ последвала бърза реакция и пристига екип, който изрязва и премахва дървото. „Изключително сме благодарни на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и на неговия екип за спасителната акция, която проведе. Вече спокойно ще излизаме от блока, без притеснение, че може да ни се случи инцидент“, каза Кирилка Симеонова и пожела на всички служители в районната администрация здраве, благословение и да продължават да правят добрини за пловдивчани.

 

автор: Екатерина Кючукова

Main Menu