Район „Централен“ с реконструкция на поредно междублоково пространство

04 Сеп 2020 13:27

 

Район „Централен“ започва облагородяване на междублоковото пространство, заключено в карето между бул. „Цар Борис III Обединител“ №155 и 157, ул. „Богомил“ №1 и ул. „Цар Асен“. Затова се разбраха живеещите в зоната по време на обществено обсъждане с районния кмет Георги Стаменов и главния инженер на района Надежда Петрова.
„По изрична молба на жителите и поет ангажимент от районната администрация, вече е изготвен проект и осигурено финансиране за реконструкцията“, посочи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.
Планира се участъкът да се преасфалтира, да се реновират ВиК инсталацията и дъждоприемните шахти, да се ремонтира тротоарната настилка и да се постави ново осветление. Предстои да се възстановят тревните площи и да се засадят нови широколистни дървета. Предвидено е и изграждането на паркинг за автомобилите на живущите.
„Щастлив съм, че хората от този микрорайон, който не е реконструиран от строителството на блоковете им, ще имат нова и модерна инфраструктура. С реализацията на този проект район „Централен“ продължава устойчивата си политика за благоустрояване на междублокови пространства“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Main Menu