Зам.-кметът на район „Централен“ откри еко класна стая в двора на ДГ „Малкият принц“

22 Окт 2020 14:56

 

Зам.-кметът на район „Централен“ Фиданка Кацарева и директорът на ДГ „Малкият принц“ Анелия Божанова откриха новата еко класна стая в двора на градината и присъстваха на първия урок „Есен в гората“, в който се включиха децата от подготвителна група.
Малчуганите седнаха на пейките около дървените ергономични маси и с огромно внимание проследиха урока на учителката Диана Панчева. Те пяха песни за есента, назоваха частите на дърветата, отговаряха на въпроси каква е ползата от дъжда и защо листата си сменят цветовете през различните сезони. Най-голямо удоволствие им достави, обаче урокът по орнитология, в който те познаваха видовете птици по снимка или по звуците, които издават. В края на заниманията бъдещите ученици изработиха рисунки и апликации с есенни листа и подредиха изложба в двора, а след това се раздвижиха на дървеното мостче за баланс, монтирано в зоната за активност до класната стая.
Зам.-кметът Фиданка Кацарева подари от името на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов книга „Какво има в космоса“ за библиотеката на открито с енциклопедии, книги и хербарии и пожела на директора на ДГ „Малкият принц“ Анелия Божанова да бъде все така енергична, всеотдайна и устремена в работата си в името на децата.
Еко класна стая в двора на градината е построена със средства от спечелен проект в конкурса „Обичам природата - и аз участвам“ по ПУДООС.

 

Main Menu