Кметът Георги Стаменов поздрави жителка на район „Централен“ за 100-годишния й юбилей

19 Ное 2020 13:02

 

Зам.-кметът на район „Централен“ Октай Чалъшкан и главен експерт „Образование“ Димитринка Илиева поздравиха Стоянка Попова по случай 100-годишния ѝ юбилей. От името на кмета Георги Стаменов те поднесоха на столетницата поздравителен адрес и красива коледна звезда с пожелание дълги години да е здрава и да се радва на любимите си хора.
Жената има един син и двама внука-близнаци. Тя живее в апартамента си със семейството на единия от внуците си, който носи нейното име.
Попова е била учителка по методика на български език и детска литература в Педагогическото училище „Антон Симеонович Макаренко“ , което се е помещавало в сградата на днешната Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. След закриването му става преподавател в Учителския институт „Тодор Самодумов“. Пенсионира се като дългогодишен директор на НУ „Христо Г. Данов“.
За 100-годишния юбилей на Стоянка Попова, ученици и колеги я изненадаха с мило тържество, огромен букет и много подаръци. Столетницата пожела на всички присъстващи да са здрави и да стигнат нейните години.

 

Main Menu