Извозиха над 3 тона сухи клони и шума от Дановия хълм

25 Окт 2021 15:26

 

Над 3 тона сухи клони и шума са събрани при поредната мащабна акция за почистването на Дановия хълм (Сахат тепе). Това заяви директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев, след като тази сутрин екипи на общинското предприятие натовариха и извозиха към компостиращата инсталация последния останал растителен отпадък.
10 камиона бяха напълнени от десетките доброволци още по време на акцията в сряда. Сред инициаторите бяха район „Централен“, „БГ Бъди активен“, „EVN България“, други граждански сдружения и организации.
„Хората, които дойдоха, помогнаха да изнесем изсъхналите и изгнили клони, които предварително бяхме отстранили от дърветата съгласно предписаните от експерти санитарни дейности. Сега натоварихме още 3 камиона. Всекидневно се стараем да поддържаме Дановия хълм, както и другите тепета, в добро състояние. Но тъй като ресурсът ни все пак е ограничен, няма как за толкова кратко време да постигнем ефект като след такива мащабни акции “, коментира Козарев.
Продължи и започналото през май отваряне на водоскоците под Часовниковата кула. Отново са почистихме стълби, алеи, пътеки. Пейките са ремонтирани, а в подножието на хълма са поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци.

Main Menu