Монтират ново обзавеждане в ДЯ „Весела“

18 Ное 2021 10:26

 

Цялостно обзавеждане на стойност 197 000 лв. получи детска ясла № 17 „Детски смях” на ул. „Весела“.
Във фоайето са подменени всички гардеробчета на малчуганите. Спалните помещения са обзаведени с нови легла и матраци с протектори, както и с шкафове за спално бельо и бюра за медицинските сестри.
В басейна е поставена модерна противоплъзгаща се настилка, а физкултурният салон е оборудван с гимнастически дющеци, топки, обръчи, кегли и различни спортни пособия.
Нови детски масички за хранене, пейки и столчета, дидактични кътове за игри, играчки и килими има и в игралната зала. В кухненските офиси на всяка от шестте групи са монтирани нови мивки, кухненски шкафове, маси и стерилизатори.
Монтажът на новите мебели стартира в понеделник в помещенията на шестте групи, администрацията, физкултурния салон и басейна. От 40 години това е първата подмяна на обзавеждането в детското заведение, което е открито през 1981 г. През 2020 г. бе направен пълен ремонт на сградата.
На финалната права е и процедурата за обзавеждане на кухненския блок, което ще даде възможност и за отваряне на млечната кухня към ДЯ „Детски смях“.

Main Menu