Готов е проектът за ДЯ №18 „Вълшебно детство“ в район „Централен“, издадено е разрешение за строеж

10 Дек 2021 12:30

 

Издадено е разрешение за строеж на детска ясла №18 „Вълшебно детство“ на бул. „Васил Априлов“ №120А, съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.
Детското заведение ще бъде ремонтирано, а над един от двата му корпуса ще бъде направена надстройка за още две групи. Новият етаж ще е над сградата, в която се помещават млечната кухня и техническите помещения. Проектирана е и топла връзка, която да свързва двете постройки. Предвидени са мерки за енергийна ефективност, които включват монтаж на нови ел. инсталации, дограма, фотоволтаична система, саниране, поставяне на топлоизолация и основен ремонт на покрива.
Планирано е цялостно обновяване на дворното пространство и изграждането на нови детски площадки за всяка от шестте групи, които ще бъдат оборудвани с подходящите за съответната възраст съоръжения. Ще бъде построена и нова ограда, предстои увеличаване на зелените площи, обновяване и облагородяване на растителността в двора. Това ще бъде първият основен ремонт на ДЯ №18 „Вълшебно детство“ , която е построена през 1971 г.
„Надявам се, че средствата за строителството на детската ясла ще бъдат заложени в бюджета за 2022 г. , което е в унисон с анонсираните от кмета на община Пловдив г-н Здравко Димитров приоритети за изграждане на повече детски заведения под тепетата“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Main Menu