Зелена светлина за реконструкцията на Дондуковата градина

07 Апр 2022 09:46

 

С решение на Върховния административен съд (ВАС) е потвърдена процедурата за избор на изпълнител за реконструкция на Дондуковата градина, съобщи кметът на „Централен“ Георги Стаменов.
Той допълни, че до месец се очаква районната администрация да сключи договор с фирмата, което ще даде възможност за стартиране на работата по обекта.
Проектът за реконструкция на първата градска градина, обявена за паметник на парковото изкуство, е одобрен от НИНКН и очакван дълги години от пловдивчани. Той включва премахване на старите плочки, ремонт на алеите, изграждане на отводнителна и поливна система и монтаж на нови детски съоръжения. В центъра на площадчето, където е цветарникът, е проектирано водно огледало с голям фонтан. На мястото на шадраваните на главната алея пък ще бъдат засадени цветя и декоративни храсти. Зеленината ще се обогати с нови растителни и дървесни видове, предвидени са и арки от рози за ритуали на открито.
„Изпълнението на проекта е част от устойчивите политики на район „Централен“ за опазване на културно-историческото наследство и развитие на зелената система“, коментира кметът Георги Стаменов.
Реконструкцията на Дондуковата градина е един от приоритетните проекти на община Пловдив, който ще се реализира в рамките на този управленски мандат.

Main Menu