Правят нов парк на площад „Житен пазар“

27 Апр 2022 18:37

 

Нов парк на площад "Житен пазар" ще има в район Централен. Първа копка направиха днес заместник-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов, районният кмет на централен Георги Стаменов и директорът на Дирекция „Строителство и инвестиции“ Юлиян Попов.

Районният кмет Георги Стаменов обясни, че в парка ще бъде изградена водна каскада, ще има много пейки, ново озеленяваме, както и нови детски съоръжения. „Този парк ще претърпи пълна промяна. Идеята ни е туристическите групи, които посещават Стария град, да се събират тук и след това да се изтеглят към паркинга за автобуси, който изградихме. Амбицията ни е за празника на Пловдив да открием обекта", каза районният кмет.

Той ще настоява старите обществени санитарни помещения, които се намират в парка, да бъдат подменени с нови, докато трае ремонта. „Ако тук бъде изградена автоматизирана обществена тоалетна, това ще бъде инвестиция, която ще се изплати много бързо във времето и съм сигурен, че идеята ще допадне и на живеещите в квартала“, коментира Стаменов.

Main Menu