Печат на тази страница

Облагородиха парк „Сърнена гора“ в „Северен“

30 Юли 2020 09:07

 

Администрацията на район „Северен“ и служители на ОП „Градини и паркове“ се включиха в акция по облагородяване на парк „Сърнена гора“.

След като бяха възстановени счупените пейки, те бяха боядисани в свежи цветове-зелено, жълто, синьо и червено.

По желание на жителите в квартала бе разширена съществуващата площадка в парк „Сърнена гора“ в район „Северен“ с около 100 кв. м. Площадката отговаря на съвременните изисквания за качество и безопасност, като е обособена за възрастова група от 0 до 3 г. и от 3 до 12 г. Положена е ударопоглъщаща настилка в два цвята-зелено и червено. За малчуганите са изградени 3 нови придобивки-комбинирано детско съоръжение, въртележка и клатушка. Стойността на инвестицията от страна на района е в размер на 23 000 лв. с ДДС.

„С новите придобивки имаме още едно приятно място, където децата ще се отдадат на забавление и весели игри. Правим всичко това малчуганите да играят със свои връстници и да прекарват свободното си време в една добра атмосфера. С облагородяването на парк „Сърнена гора“ жителите на „Северен“ ще разполагат с още един прекрасен кът за отдих“, каза кметът на района Стоян Алексиев.

Съвместно с ВиК Пловдив ще бъде възстановена питейната фонтанка, с цел осигуряване на гражданите, посещаващи парка, на по-добри условия в горещите летни дни.

Main Menu