Печат на тази страница

В „Северен“ стартира санирането на ДГ „Захарно петле“

13 Авг 2020 15:26

 

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев посети ДГ „Захарно петле“ с втори адрес „Ген.Кутузов“ 4, за да провери как се осъществява започналото на 3-ти август саниране на сградата. Предстои да бъде извършено цялостно саниране на детското заведение с полагане на външна минерална мазилка, полагане на бяла фасадна боя по стрехите и козирките на сградата, хидроизолация на покрива и стените, вертикална планировка на тротоарната част, доставка и монтаж на алуминиеви външни врати и PVC дограма, ремонт на терасата, намираща се върху кухненското помещение и други козметични ремонтни дейности.
Благодарение на усилията на бившия директор на детското заведение Цв.Лазарова образователната институция спечели възможността да бъде финансирана за саниране по програма „Красива България“, като отпуснатата сума по тази програма, както и финансовото участие от страна на Община Пловдив е в размер на 259 465,21 лв. без ДДС. Кметът, придружен от новия директор на градината Т.Табакова, огледа строителния обект, разговаря с работниците от фирмата и им пожела спорна, качествена и безопасна работа. Той обърна внимание на спазване на договорените срокове за изпълнение на мащабното начинание, което е чакано дълги години от родителската общественост и сега, въпреки неизбежните неудобства, ще бъде реализирано за благото на децата и екипа на градината.
Ремонтът трябва да приключат до м. ноември 2020 г., поради което е направена необходимата организация на работа, като децата през август битуват временно в основната сграда на ДГ „Захарно петле“, намираща се на ул. „Петър Шилев“ №1. В последствие ще се направи допълнителна организация на работа, съобразно довършителните ремонтни дейности по програма „ Красива България“.

Main Menu