Печат на тази страница

Доброволци обновиха междублоково пространство в Район ”Северен”

14 Авг 2020 09:55

 

 С участието на жители, експерти и активисти междублоковото пространство между в район “Северен”, бе облагородено. На място бяха поставени тенис маса, баскетболен кош, футболни врати, кошчета за отпадъци. Беше извършено почистване, озеленяване и боядисване на пейки и прилежащи части от детската площадка.  Обновяването на тази зона е отличен пример за това, че най-добрите резултати се получават, когато граждани и експерти работят заедно.

Активистите от сдружение “БГ Бъди активен” осигуриха координиране на дейностите, ангажиране на технически експерти и доброволци, както и на финансова подкрепа в размер на 1000лв. “Благодарим на доброволците, които помагаха, и на инициаторите, които кандидатстваха и ни дадоха възможност да направим този съвместен проект. Вярвам, че това е пътят, по който може да се развие силно гражданското общество”, сподели Гергана Ангелова от сдружението - “Надявам се чрез този пример повече хора да бъдат готови да поемат отговорност да променят средата, в която живеят”.

_Място Кършияка е създадено през последните няколко месеца с труда на десетки доброволци, живеещи наблизо като част от дейностите на сдружение “БГ Бъди активен” за облагородяване на градски пространства, обединени под името _Място България. Процесът започна през м. юни, когато  група ентусиасти кандидатства по конкурс от инициативата с награден фонд за облагородяване на градско пространство. Младите хора биват избрани заради готовността им да участват в създаването и поддържането на зоната.

Дейностите по пространството се извършиха в партньорство с Община Пловдив, район „Северен“.

 

Main Menu