Печат на тази страница

Стоян Алексиев даде старт на новата учебна година в НУ „Христо Ботев“ /снимки/

15 Сеп 2020 14:56

С много празнично настроение бе даден старта на новата учебна година в НУ „Христо Ботев“ в „Северен“. Гост на прекрасното тържество бе кметът на района Стоян Алексиев.
„Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, но най- вълнуващ е за първолаците, които днес прекрачват прага на училището и поемат по един дълъг път, водещ към наука и нови хоризонти. На всички ученици пожелавам с труд и постоянство да натрупват нови знания, да придобият различни умения и да постигнат блестящи успехи. На добър час!“, приветства малките възпитаници на НУ „Христо Ботев“ районният кмет Стоян Алексиев.

Директорът на учебното заведение Иван Пенев поздрави учениците и им пожела здраве, успехи, постоянство и упоритост през новата учебна година 2020/2021. Той подчерта още, че са направили добър избор, тъй като училището е иновативно и за втора поредна година работи по проект.”Вдъхновени от книгите”.Проектът е намерил място и в новата Стратегия на училището.Създадени са правила за мерки за превенция на COVID-19, които ще се спазват стриктно.

Традициите с посрещането на знамето и въвеждането на първокласниците през прага на училището бяха най-емоционалните моменти в днешния празничен ден. В НУ „Христо Ботев“ се обучават 431 деца и ученици, като в учебното заведение са обособени 5 паралелки в първи клас (общо 98 първолаци). Спазен бе и обичаят с лисване на менчето с вода за здраве и късмет.

На събитието присъстваха Георги Титюков- заместник-кмет на Община Пловдив, Георги Попов-Тумби-бивш футболист на „Ботев” (Пд) и националния отбор, бивши учители и членове на Училищното настоятелство и Обществения съвет.

Над 10 000 деца и ученици от 7 детски градини и 13 училища стартираха новата учебна година в район „Северен“. Четирима са новите директори на учебните заведения в района: Тони Табакова (ДГ „Захарно петле“), Наталия Коева (ДГ „Весела“), Пламен Стоилов (СУ „П. Яворов“) и Михаил Крантов (ОУ „П. Волов“).

Main Menu