Откриха поредна нова детска площадка в „Северен“

17 Сеп 2020 08:30

 

 

С цветно тържество „Не си отивай, лято” бе открита новата детска площадка в междублоковото пространство на ул. „Борба“ 5-7 в район „Северен” вчера в късния следобед. Районният кмет Стоян Алексиев, заместникът му Красимир Асенов и секретарят на района Стайко Танев прерязаха лентата на новата придобивка. На специална церемония площадката бе осветена за здраве от отец Теодосий.

Тя обхваща площ от 150 кв. м. и отговаря на всички необходими критерии за безопасност. Разполага с 4 съоръжения, от които: едно комбинирано, двойна люлка, клатушка и стена за катерене. Настилката е ударопоглъщаща, изградена от каучукови плочи в два цвята-червено и зелено. Пригодена е да предпазва малчуганите от травми. Инвестицията за площадката от страна на района е в размер на близо 37 000 лв. с ДДС.

„Това е поредната чисто нова детска площадка, която изграждаме в район „Северен“. За Вас, жителите на ул. „Борба“ 5-7, тя е дългоочаквана придобивка. Надяваме се, че за децата ще бъде едно прекрасно място за игри и забавление“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Освен новата детска площадка са поставени 5 броя пейки.

Тържеството включи хубава музика, занимателни игри с децата и томбола с подаръци за малчуганите.

Main Menu