Стоян Алексиев поздрави единствената столетница в район „Северен“

26 Окт 2020 11:37

 

Кметът на „Северен“ Стоян Алексиев изпрати поздравителен адрес, торта и красив букет на Марийка Андреева, която отпразнува вчера своя 100-годишен юбилей.

“Малцина са избраните да преминат през изпитанията и борбите, успехите и радостите на цял век живот. Затова в деня на Вашия юбилей изразявам убеденост, че съдбата подарява такъв шанс на онези, които честно са се трудили, които безрезервно са обичали и са дали живот на следовници и на добри дела. Бъдете благословена с преживените години, бъдете здрава и със силен дух и нека голямото Ви сърце и бистрият Ви ум са източник на още дълги радостни години сред скъпото Ви семейство!”, пише в поздравителния адрес районният кмет.

Баба Марийка има голямо семейство: 2 дъщери, 4 внуци и 6 правнуци. Работила е в „Тютюнева промишленост“-Пазарджик и в ХЕИ-Пазарджик.

Възрастната дама обича да чете книги още от дете и е най-старият регистриран читател на НБ „Иван Вазов“- Пловдив. Предпочита литературни произведения и географски издания.

На 95 години претърпява операция за възстановяване на зрението, която е успешна. Прави това, за да може да се наслаждава отново на своето любимо занимание-четенето. Има и още едно хоби, което е по-съвременно-гледане на филми на компютъра, предимно на любовно-историческа тематика.

Семейството й я описва като безкрайно скромен и трудолюбив човек, отдаден изцяло на деца и внуци.

Според справка на отдел ГРАО в град Пловдив столетниците са четирима, а баба Марийка е единствената столетница в район „Северен“.

Main Menu