Започва възстановяване на настилката по улиците в "Захарна фабрика" и карето зад хотел "Санкт Петербург"

14 Дек 2020 18:25

 

 

От утре започва възстановяването на пътната настилка по част от улиците, включени в интегрирания проект за водите в район “Северен“. Това стана ясно след проведена среща с изпълнителите от „Европейски пътища“ АД.

 

След подмяната на водопроводната и канализационна мрежи започва изграждането на тротоари, полагане на трошенокаменна настилка. След това ще бъдат положени основните пластове от битумизирана баластра и неплътен асфалт, за да може улиците да станат проходими при зимни условия. Плътният асфалтобетон ще бъде направен през пролетта веднага, след като температурите го позволяват.

 

Ще се работи по ул. "Драгота" в отсечката между ул. "Полк. Дрангов" до ул. "Победа". Също така по ул. "Полк. Дрангов" в участъка от ул. "Полк. Сава Муткуров" до ул. "Стефан Ботев", както и по ул. "Добротич" в участъка ул. "Полк. Дрангов" до ул. "Победа". Нова настилка ще се полага и на ул. „Сърнена гора“ в отсечката между ул. "Полк. Сава Муткуров" до бул. "България", както и по улиците в кв. “Захарна фабрика”.

 

Призоваваме гражданите да не паркират по улиците, по които се извършва възстановяване на настилката, за да не се възпрепятства и забавя работата на фирмата изпълнител, която е поела ангажимент пред Общината до Нова година да има нова настилка.

Main Menu