Нова междублокова градина очаква жителите в „Северен“

02 Дек 2021 15:32

 

 

Нова детска площадка радва малчуганите в „Северен“.Тя се намира на бул. „Васил Априлов“ 146 и разполага с: комбинирано детско съоръжение, двойна люлка, къща за игра, люлка везна, стена за катерене и клатушка.Направена е с ударопоглъщаща настилка в два цвята-червено и зелено.

„За децата, техните родители, баби и дядовци изградихме изцяло нова междублокова градина. Новата детска площадка, която се намира на бул. “Васил Априлов” 146 в район „Северен“, разполага с повече съоръжения, чисто нови пейки и ново LED осветление. Паралелно с детската площадка бе монтирано и комбинирано фитнес съоръжение на открито, което да се ползва от любителите на спорта“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Направени са нови тротоарни алеи за преминаващите.

Извършено бе и компенсаторно залесяване с пирамидални дъбове от служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“, като целта е постигане на по-чист въздух и грижа за околната среда.

По желание на живеещите в района ще бъдат монтирани беседка и две футболни врати в игрището, находящо се зад детската площадка.

Main Menu