Няколко улици в район „Северен“ започват да функционират като „Синя зона“

09 Фев 2022 16:53

 

Каре от улици в район „Северен“ започват да функционират като зони за платено паркиране. Това съобщи заместник-кметът Тодор Чонов. Указващите знаци вече са поставени на ул. „Средец“ от ул. „Оборище“ до „Карловска“ и „Полк. Сава Муткуров“ от „Победа“ до „Средец“.

„Зоната фигурира и е приета в Генералния план за организация на движението за платено паркиране. Ние изчакахме ремонтът на улиците по Водния проект да приключи и сега „Синята зона“ реално ще започне на функционира“, обясни Тодор Чонов.

До 20 февруари е гратисният период, в който гражданите няма да бъдат санкционирани и ще могат да подават заявление до ОП „Паркиране и репатриране“ за получаване на талон, който дава възможност на живущите в района да паркират в границите на „Синя зона“. Съгласно наредбата цената за издаването му е в размер на 150 лева на година.

Заместник-кметът Чонов припомни, че в края на миналата година Община Пловдив въведе еднопосочно движение на пътните превозни средства по бул. „Марица-север“ в участъка от ул. „Карловска“ до „Златна Панега“, както и по вътрешните улици в карето между ул. „Победа“, „Сава Муткуров“, „Златна Панега“ и бул. „Марица-север“.

Допълнително на ул. „Иван Вазов“, където до скоро пътното платно беше заградено, срещу един от складовете вече е поставен паркомат за платено паркиране.

Main Menu