Стефан Стоянов: Пловдивските училища са лидери в модернизацията на българското образование

15 Сеп 2020 14:56

„Пловдивските училища са лидери в модернизацията на българското образование и това се открои по време на дистанционното обучение“. Това заяви зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов, който днес бе гост на тържествата в СУ „Черноризец Храбър“ и СУ „Св. Седмочисленици“ заедно с кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров.

Според него дистанционното обучение помогна на всички в образованието да преосмислят начина на преподаване и използването на технологиите, които помагат в обучението и дават шанс на децата ни да са успешни в бъдеще. „Видяхме, че телефоните на родителите не са само за игра, а компютърът може да се използва и за учене“, коментира още зам.-кметът. По думите му по време на месеците на дистанционно обучение пловдивските общински училища са реализирали сериозен напредък в използването на технологиите и тяхното успешно включване в обучението.

„Използвам възможността, за да поздравя всички колеги, които не се страхуват да правят нови неща и да бъдат едни от лидерите в българското образование“, заяви още Стефан Стоянов.

Той заяви също, че двете училища в „Тракия“ са направили много през последните години, за да се утвърдят като предпочитани учебни заведения като са открили паралелки със засилено изучаване на технологии, на английски език, а сега от първи клас въвеждат Монтесори педагогика.

Main Menu