Голям спортен обект ще изграждат в „Тракия” през 2021 година

23 Дек 2020 13:51

 

Един от големите обекти, които очакват реализация в район „Тракия” през следващата 2021-ва година, е изграждането на тренировъчен комплекс на детско–юношеска школа ПФК „Локомотив Пловдив 1926“. Съгласно решение на Общинския съвет от месец август т.г. бе учредено безвъзмездно право на строеж за срок от 30 години. Върху площ от почти 49 декара на ул. „Св. Княз Борис I – Покръстител“ ще бъдат изградени спортна зала, игрища, съблекални, трибуна за зрители, общежитие.
„В училищата в района има много ученици, които тренират футбол. С изграждането на базата на детско-юношеската школа на „Локомотив” ще се даде възможност на децата да изберат да тренират на модерно съоръжение близо до домовете, в които живеят, и до учебните заведения, в които учат”, коментира кметът на „Тракия” Костадин Димитров.
Той отбеляза още, че отреденият терен е до Парка на репресираните, близо е до СУ „Черноризец Храбър”. До него в момента се строи първият в България международен научен център за върхови постижения, финансиран директно от Европейския съюз. С реализирането на тези проекти територията ще се превърне в обособена зона за наука, образование и спорт.

Main Menu