Инициатива „Децата за децата” подкрепи нова клиника

15 Ян 2021 09:58

 

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров се срещна с началника на Детска клиника в „УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив проф. д-р Иван Иванов във връзка с проведена инициатива в района под надслов „Децата за децата”. Преди време преподаватели и родители на деца от ДГ „Десислава” са събрали около 900 лева, които по волята им отиват по сметката, открита във връзка с подпомагането на изграждането на нова детска клиника.
Само преди няколко месеца правителството на премиера Бойко Борисов обяви, че отпуска 17 милиона лева за този изключително важен обект. Принос за това имат и председателите на парламентарните комисии по здравеопазване и бюджет и финанси д-р Даниела Дариткова и Менда Стоянова.
Преди близо три години започна кампания „Най-доброто за нашите деца“, в която се включихме и ние от „Тракия”, допълни кметът на най-младия пловдивски район Костадин Димитров.
Проф. д-р Иван Иванов с благодарност заяви, че всяка подкрепа е добре дошла. Той припомни, че Детската клиника е създадена през 1945 година и е единственото педиатрично лечебно заведение в Южна България с пълен набор от специалности. Годишно в нея се лекуват над 4000 деца от цялата страна. Новата 7-етажна сграда би решила всички съществуващи проблеми. В нея освен педиатрично, ще има и детско спешно отделение, клиника по онкология и др.

Main Menu