Южен се присъедини към инициативата „Пловдив - по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно“ /снимки/

07 Авг 2020 10:31

 

„Пловдив - по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно“ под това мото се обединиха институции и неправителствена организация. Поредното мероприятие на сектор „Пътна полиция – Пловдив“, BG бъди активен и Община Пловдив вчера събра деца и възрастни на детската площадка по безопасност на движението в район „Южен“.
Главен инспектор Ботьо Гиргинов от пловдивската пътната полиция обра овациите на присъстващите с интересния си начин, с който представи на децата как да пресичат пътното платно, как да се движат, когато управляват велосипед или тротинетка и как да спазват като цяло правилата за движение по пътищата.
А децата, те бях толкова активни и радостни от събитието, че нямаха търпение да отговарят правилно на въпросите. За всички тях, разбира се, имаше награди и много изненади от организаторите.
„Важно е всички - и пешеходци, и шофьори, и велосипедисти да внимават и бъдат отговорни участници в движението на пътя“, сподели инспектор Гиргинов, докато показваше на децата как са преминават през пешеходните пътеки и за кои цветове на светофарните уредби да следят.
Младежите от сдружение BG Бъди активен направиха празника още по-забавен, като проведоха много игри, посветени на опазване чистотата на природата, разделното събиране на отпадъците и здравето на децата.
Община Пловдив и в частност район „Южен“ винаги са били открити към възпитанието на подрастващите по отношение на тяхната безопасност и поддържане чистотата на града. С тези думи районният кмет Костадин Язов приветства присъстващите. Той посочи, че 4 от училищата в района разполагат с подвижни площадки по безопасност на движението, а в половината от детските градини има постоянно изградени съоръжения, с помощта на които осигуряват по-добри знания на своите ученици.
С реализирането на второто от поредица събития се цели да се подпомогне изграждането от най-ранна детска възраст на навици и отношение към начина, по който децата да живеят в по-добри, чисти и красиви градове, да са наясно с това как функционират системите в него - тези за движение по пътищата с по-малко трафик и инциденти и тези за разделно събиране на отпадъци.
Съвместната инициатива е част от дейностите на програмата _Място България за облагородяване на различни места в града и страната за намаляване на замърсяването на градската среда. Неин инициатор е сдружение БГ Бъди активен и е подкрепена от Фондация Кока-Кола.
Следващото събитие от проявата е на детската площадка по безопасност на движението в район Северен, близо до ОУ „Христо Г. Данов“ на 25-ти септември като част от програмата на Европейски ден на спорта в училище.

Main Menu