Облагородява зелени площи в междублоковите пространства на ул. Кукуш в Южен

20 Ян 2021 10:47

 

 

„Желание за това изявиха жители на квартала. Там има зелени площи, които досега поддържахме предимно чрез окосяване на тревата. Ако засадим дръвчета, които да пазят сянка, и поставим нови пейки и кошчета, мястото може да се превърне в приятно кътче за отдих“, каза директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев след срещата си с живеещи в близките блокове. Голяма залесителна акция се замисля за ранната пролет с участието и на граждани.
През миналата година в Пловдив са засадени близо 2000 нови дървета – 1130 от тях са собствено производство на „Градини и паркове“, а останалите са осигурени от дарители, съобщи Козарев. Новозасадените през 2020-а различни видове декоративни храсти са 14 871 броя, а розите – 3578. Над 10 декара са площите с двусезонни цветя, които се засаждат наесен и красят Пловдив до късна пролет, а летните видове са обхванали около 9 дка.
„Въпреки пандемията от COVID-19, през 2020-а Пловдив запази своя красив облик, без общината да купува растения, тъй като всичко си произвеждаме сами. Сега в оранжериите полагаме грижи за цветята, които да красят града ни тази година. Отглеждаме и много дървета местни видове“, коментира Веселин Козарев.

 

Main Menu