Стартира изграждането на новата сграда на ДГ Зорница

28 Апр 2022 10:34

Кметът Здравко Димитров, зам.-кметът Пламен Райчев и районният кмет Костадин Язов днес направиха първа копка на бъдещата нова сграда на ДГ “Зорница”. 

За близо 4 милиона лева по европейски проект ще бъдат изградени помещения за пет градински групи и общо 125 деца на възраст между 3 и 6 години.

Строителството ще продължи до месец юни следващата година. Новият корпус ще има занималня и спалня, гардеробно помещение, санитарен възел, офис, разливна, физкултурен и музикален салон, фонотека, прерално помещение и пет детски площадки. Кухненският бокс ще бъде ремонтиран и с ново оборудване

Кметът на район Южен Костадин Язов заяви, че товае поредна първа копка в района. Той заяви, че проектират още една нова детска ясла. "Трябва да отговорим на изискванията на закона, всички деца да бъдат приети в ДГ. Трябва да изведем всички деца от подблоковите детски градини. Предстои да открием и новата детска градина на бул. Ал. Стамболийски.", обясни Язов.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров каза, че за тези години Общината е дала 20 млн лева за детски градини и ясли. Общо 18 детски заведения са направени, въпреки трудностите, каза Димитров. Той допълни, че в район Южен са направени и построени четири детски градини и ясли.

 

Main Menu