Печат на тази страница

Официално откриха учебната година в ОУ „Драган Манчов“ /снимки/

15 Сеп 2020 14:40

С богата програма бе открита учебната година в основно училище „Драган Манчов“. Специални гости бяха кметът на район „Западен“ Димитър Колев и заместникът му Димитър Караилиев.

Заради мерките срещу разпространението на коронавируса, на откриването присъстваха само ученици от първи и пети клас, а останалите направиха тържествата си в класните стаи. Точно в 9 часа всички заедно посрещнаха знамената на България и училището, след което прозвуча и химнът.
„Мили първолаци, виждам с какъв трепет днес сте дошли. Нека този трепет да остане и занапред по пътя на знанието. Тук освен знанието, ще намерите и много нови приятели, които ще останат такива за цял живот“, заяви в приветствието си кметът Димитър Колев. Той благодари на учителите за всичко, което правят за учениците, а на родителите пожела да са силни и да помагат с много любов на своите деца. „Нека има една здрава и успешна нова учебна година и на добър час“, каза още Димитър Колев, а директорът на ОУ „Драган Манчов“ Десислава Стаменова приветства всички с „Добре дошли“ и откри официално учебната година. Приветствен адрес бе прочетен и от кмета на Пловдив Здравко Димитров. Молитва за здраве и успех пък прочете отец Фотий.

Децата бяха подготвили богата развлекателна програма с много танци, песни и стихотворения. Накрая удари първият училищен звънец и всички деца се отправиха към класните си стаи.

Main Menu