Печат на тази страница

Родопска гайда оглася Гребната база на Традиционната българска вечер

21 Сеп 2020 14:14

 

Младият гайдар и учител по история Петър Смиленов* пристига в Пловдив специално за Традиционната вечер на българската култура, която се организира съвместно от Фондация „Заедно“ и ресторант „Нетуно“ на 22 септември. Представители на всички етнически общности ще бъдат посрещнати по стар български обичай с пита и шарена сол, под звуците на каба гайда.

Фондация „Заедно“, екипът на ресторант „Нетуно“, гайдарят Петър Смиленов, артистите от танцов театър „ПостАрт“ и момичетата от Студио за свободни танци Dance to the max канят всички пловдивчани и гости на града, които са в района на Гребната база, да се съберат на източния вход (до бариерата) точно в 20 ч. на 22 септември, за да се хванем заедно на хорото, да се заредим със силата и българския дух от сърцето на Родопите.

Момчетата и момичетата от танцов театър „ПостАрт“ ще имат нелеката задача да представят целия колорит на българските народни ритми, да поддържат духа на гостите и да научат представителите на другите етноси поне на едно българско хоро.

Домакините от „Нетуно“ са подготвили меню от най-известните български ястия. „Запазената марка“ на България - шопската салата - ще бъде приготвена по оригиналната рецепта на „Балкантурист“*. Гостите ще опитат и от сезонния десерт – печена тиква с мед и орехи, както и от обичаното от целия свят българско кисело мляко (със сладко от боровинки).

Пакетът от противоепидемични мерки за вечерта включва (разбира се) и люта домашна ракия.

Main Menu