Димитър Колев награди победителите в 20-ия Национален пленер за изобразително изкуство /снимки/

12 Май 2021 18:46

 

С награждаване в Балабановата къща официално бе закрит юбилейният 20-и Национален пленер „Традиция, екология, творчество“. Той се организира от Средно училище „Свети Свети Кирил и Методий“, като в церемонията се включи и кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Пленерът, който се провежда с подкрепата на район „Западен“, Министерство на образованието и науката, РУО-Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“, бе открит на 9 май. В него се включиха ученици от 9 училища от цялата страна. В продължение на четири дни те пресъздадоха величието на Стария град и други значими места в хилядолетния град.

В рамките на пленера бе организиран и конкурс за рисунка на тема „Традиция, екология, творчество“. В него участие взеха 116 ученици. Днес най-изявените от тях бяха отличени с награди. В награждаването се включи лично и кметът на района Димитър Колев, който използва възможността да разгледа вдъхновяващите произведения на талантливите деца. Прекрасните произведения на учениците ще останат изложени в Балабановата къща до 2 юни, съобщи директорът на учебното заведение Таня Николова, като благодари на всички участници за доброто представяне.

Пленерът се организира за пръв път в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ през 1996 година, а по-късно се превръща в национален, като е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката. Оттогава ежегодно в него участие вземат множество таланти както от страната, така и от чужбина. През 2019 година събитието бе част от официалната програма на „Пловдив – европейска столица на културата“.

Main Menu