ОУ „Драган Манчов“ отбеляза своя 40-годишен юбилей

27 Юни 2021 18:17

 

Основно училище „Драган Манчов“ отбеляза официално своя 40-годишен юбилей. Учебното заведение подари на своите гости в Дом на културата „Борис Христов“ богата музикална програма.
Тържеството се проведе при спазване на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса. В продължение на повече от два часа децата от всички класове напомниха по уникален начин най-важните и славни периоди и личности от историята на страната ни – от Паисий, през Христо Ботев, Васил Левски и, разбира се, патронът на училището Драган Манчов. Припомнена бе историята на основаването на учебното заведение, а директорът Десислава Стаменова почете със специални плакети своите предшественици, най-изявените преподаватели, както и представители на синдикатите.
Поздравителни адреси за празника бяха изпратени от кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район „Западен“ Димитър Колев. „Да създадеш и развиваш училище е свято и благородно дело, няма нищо по-величествено от това да вградиш в едно такова начинание мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух. Вече 40 години ОУ "Драган Манчов" е част от историята на нашия град, огнище на просвета и култура, храм на науката и мъдростта. Желая ви здраве, силен дух и воля да вървите всеотдайно напред по пътя на духовността“, се казва в приветствието на Димитър Колев. Поздрави чрез видеостена към учебното заведение отправиха и редица бивши ученици, сред които бе и световноизвестната оперна прима Соня Йончева.
Огромно внимание беше отделено и на българския фолклор, като Богдан Рангелов от 6 клас изправи на крака публиката с изпълнението си на гайда. Накрая всички заедно изпяха химна на ОУ „Драган Манчов“, а на сцената беше изнесена огромна торта, от която заместник-директорът Георги Анастасов извади символично миналото, настоящето и бъдещето.

Main Menu