Ученици засадиха нови дръвчета в „Западен“

14 Апр 2022 13:19

 

Възпитаници на МГ „Академик Кирил Попов“ и ОУ „Драган Манчов“ засадиха дръвчета до двете училища. Така те се включиха в инициативата „Мисли зелено, Събирай разделно, Засади дърво“, която се осъществява съвместно от фирма „Булекопак“ АД и община Пловдив.
Децата – първокласници от ОУ „Драган Манчов“ и петокласници от МГ „Академик Кирил Попов“, посадиха общо четири липи в двора, който двете училища споделят. Учениците бяха подкрепени в начинанието от кмета на района Димитър Колев. Децата обещаха, че ще се грижат за дръвчетата, ще ги поливат редовно и ще ги пазят.
Акцията по залесяване се проведе в присъствието на двете директорки – Десислава Стаменова и Веселина Карапеева. На засаждането имаше и представители на отдел „Екология“ към община Пловдив, както и на фирма „Булекопак“ АД. Те проведоха беседа с децата, посветена на разделното събиране на отпадъци. Оказа се, че учениците са добре запознати с темата, като знаят отлично кой контейнер за какво е. Инициативата се провежда в четири от районите на Пловдив, като във всеки от тях залесяването се извършва в две училища и две детски градини.

Main Menu