Радев и Баташки в кв. Захарна фабрика: Даваме нова визия на р. Северен с №56

05 Окт 2019 14:22

„Даването на нова визия на междублоковите пространства и превръщането им в място за отдих на живеещите ще осигури нужната промяна в облика на втория по големина район в Пловдив – р. „Северен”, заяви кандидатът за кмет на Пловдив от „БСП за България” Николай Радев. Заедно с кандидатът за районен кмет д-р Атанас Баташки разговаряха с жители на кв. Захарна фабрика по време на обиколка в района.
Двамата се ангажираха с обновяването и обезопасяването на съществуващите спортни и детски площадки, както и създаването на план за поддръжката им. „Ремонтът и реконструкцията на остарялата улична мрежа, както и изграждането на нови паркоместа са акценти в предизборната ни платформа, наред със социалните теми“- изтъкна директорът на Английската гимназия, а хирургът кандидат за районен кмет допълни: „В район „Северен“ има общо девет квартала, но само две социални кухни. Необходимостта от създаването на поне една нова такава, която да обслужва млади майки и социално слаби лица, е мой приоритет”.
Д-р Баташки изясни, че незаконните постройки в махалите – Шекер и Арман, са проблем, но целта не е разрушаване, а търсене на начин да бъдат включени в ОУП и узаконени.


В рейда сред хората двамата кандидати с № 56 отговаряха на въпроси за подмяната на ВиК инфраструктурата, ремонта на тротоарите и улиците, осигуряването на места за детски ясли и градини, връщане на блясъка на кв. Захарна фабрика. Безплатните детски ясли, съобразени с доходите на родителите такси за детските градини плюс построяването на нова ясла и детска градина в р. Северен са точки от платформата на социалистите „Пловдив на хората”. „Ще върнем достойнството на нашия район”, увери д-р Атанас Баташки жителите, чиито ръце стисна при обиколката на кв. Захарна фабрика.

 

Main Menu