Един от най-способните юристи и университетски преподаватели в Пловдив е в листата на Георги Колев

08 Окт 2019 09:24

Пловдивчани с главно „П” и експерти в своите области, доказали се през годините, напълниха листата на ЗС „Александър Стамболийски” за общински съветници. Кандидатът за кмет Георги Колев спази обещанието си за надпартийна листа, в която да личат имената на заслужили пловдивчани.

В биографиите на кандидатите за местния парламент са лекари с дългогодишен опит, общественици с множество социални и благотворителни каузи, умели юристи и журналисти, както и хора от бизнеса, доказали се в своите сфери.

„Листата ни е прекрасна, а хората са невероятни – изключителни експерти, с които е удоволствие да комуникираш - както в социалния, така и в професионалния живот. Сега е времето да покажем на всички какво можем", каза Георги Колев.

12-тият в листата е известният пловдивски юрист Христо Паунов. Завършил е Математическата гимназия в Пловдив и „Право” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 1999 година работи в катедрата „Публичноправни науки“ в Пловдивския университет. Провежда лекции и упражнения по Конституционно право, Публична администрация и Международни отношения.

Член е на редакционната колегия на списание „Studia Iuris“ - специализирано юридическо онлайн издание на Юридическия факултет. Водил е също така и курсове по Основи на правото и Правно регулиране на бизнеса в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт – Пловдив. Защитил е дисертационен труд в Института за държавата и правото при Българската академия на науките и има придобита научна степен „доктор по право“. Доцент е по Конституционно право, а от 2017 година е заместник-декан на ЮФ на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Христо Паунов има обществена активност, свързана с професионалната му насоченост и научно-преподавателската му дейност.

Освен успехите в професионален план юристът е един от най-дейните членове на БЧК – Пловдив. Той е член на Националния съвет на Българския червен кръст. Бил е член на Националната етична комисия по трансплантация (2010 – 2015 г.) и председател на Българския младежки червен кръст (2000 – 2002 г.).

Зад гърба си има и две издадени книги през 2013-а - „Ревизия на Конституцията на Република България“, а през 2016 г. – книгата „Държавни символи“. Участвал е в конференции, семинари, обучения и специализации в България, Швейцария, Великобритания, Австрия, Италия и Полша. Има публикации в правни списания и сборници, както и в периодичния печат.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu