Стоян Алексиев: Личен контрол при изпълнението на водния проект, който ще преобрази район „Северен“

08 Окт 2019 09:29

 

След сигнал от съграждани кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Северен“ Стоян Алексиев съдейства за отстраняването на аварии на уличната водопроводна мрежа. От най-голяма важност за него е решаването на всеки проблем в интерес на хората, а това зависи и от добрата координация с компетентните институции.

По думите му още следващия мандат неудобствата за жители на района поради подобни аварии ще останат в историята, тъй като на територията на „Северен“ предстои да започне реализацията на интегрирания проект за водите на Пловдив на стойност над 110 милиона лева по оперативна програма „Околна среда“. Обновяване на водопроводната и канализационната мрежа е предвидена на около 45 улици в зоната между бул. „Марица-север”, бул. „Цар Борис III Обединител”, бул. „България” и бул. „Васил Априлов”, както и в пространството между бул. „България“, бул. „Васил Априлов“, бул. „Дунав“, ул. „Петър Шлев“ и ул. „Факел“.

Предвижда се подмяна на магистралния водопровод по бул. „Дунав“ в участъка от бул. „Васил Априлов“ до ул. „Брезовско шосе“ и изграждането на облекчителен колектор, с което да се реши проблемът с наводненията при поройни дъждове.

„Лично ще контролирам качеството на работата при изпълнение на проекта. Освен решаване на проблемите със старата ВиК мрежа, той ще преобрази и визията на района – уличните настилки ще бъдат възстановени от бордюр до бордюр, а моята задача ще е да се погрижа за обновяване на тротоарите, изграждане на паркоместа и озеленяване на обновените зони“, заяви Стоян Алексиев.

Кандидатът за кмет на „Северен“ е категоричен, че ако на местните избори на 27 октомври гражданите от района го подкрепят, ще съобразява всяко свое действие с мнението на мнозинството от тях. ГЕРБ е с номер 43 в бюлетината.

Main Menu