Печат на тази страница

Йордан Василев: Подходящо е многоетажен паркинг да се изгради зад Преспите

10 Дек 2019 17:34

 

 

Да бъде изграден многоетажен паркинг зад Преспите в район „Източен“, предлага общинският съветник от БСП Йордан Василев. На среща с представители на пловдивските медии днес той представи отговор на внесеното от него питане до кмета на общината има ли проект за благоустрояването на терена зад Преспите. Актуалният въпрос бе внесен още на първото заседание на новосформирания местен парламент. В отговора на администрацията се заявява, че управата би искала да облагороди терена, но на този етап няма пари. Ще се наложи да се изчака следващият бюджет и ако се намерят средства, проект няма да е нужен.
Инж. Василев припомни, че точно преди местните избори хората от блоковете сами са премахнали гаражните си клетки, след като получили заплашителни писма от кметството, че ако не го направят, ще бъдат санкционирани. Като мотив за това решение в писмата били посочени инвестиционни намерения на общината за този терен. След изборите обаче се оказало, че проект за това място липсва.
„Тук има 6 блока, в които има общо 900 апартамента и живеят около 3000 души. В момента хората паркират в калта, а оплакванията за разбити коли нарастват непрекъснато. Сред жителите на квартала се говори, че общината се готви да продаде терена за застрояване“, обясни Йордан Василев.
Според него най-добрият вариант е на мястото да бъде изграден многоетажен паркинг, а около него да бъде изграден парк с място за игра за децата, защото няма такъв наоколо в квартала.
Василев чака и отговор на питането си за умните светофари, които по никакъв начин не са облекчили трафика, а вместо това са довели до още по-големи задръствания.

Main Menu