Корнелия Нинова спечели категорично изборите за лидер на БСП в Пловдив и областта

13 Сеп 2020 11:45

Корнелия Нинова спечели категорично изборите за лидер на БСП в Пловдив и областта. Досегашният лидер на партията получи 856 гласа под тепетата, а пловдивска област за нея гласуваха - 3085 души. Резултатът е съкрушителен за най-големия критик и опонент в червените редици Георги Гергов. Загубата за него е болезнена, защото е областен и градски лидер на БСП. На няколко пъти тази година Гергов призова Корнелия Нинова да се откаже от битката за лидер. След това част от пловдивските социалистите се вдигнаха на бунт срещу него. Гергов беше обвинен, че влиза в договорки с ГЕРБ. Те загубиха битката при изборите за градски лидер на червените в Пловдив. През август месец се появиха информации, че след изборите Гергов може да бъде изключен от редиците на партията. Скоро ще стане ясно дали това ще се случи.

Основният конкурент на Нинова Кирил Добрев, зад който застана Гергов в Пловдив получи едва 95 гласа, а в областта - 280 гласа. Красимир Янков взе 18 гласа, а като негов застъпник беше бившият кандидат за кмет на БСП в Пловдив Николай Радев.

За 26 септември е насрочено заседание на 50-тия Конгрес на БСП, на което трябва да бъде избран Национален съвет и Общопартийна контролна комисия.

 

Main Menu